Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

Buscampers

De Buscamper

De buscamper is de meest compacte camper waarvan de basis een bestelbus is. De buscamper is door zijn uiterlijk en formaat erg geliefd. Zoals de andere camper typen is de buscamper niet gebouwd op het chassis van een bestelbus, maar is de gehele camper ingebouwd in de bestelbus zoals deze aangeleverd wordt door de autofabrikant aan de camperfabrikant.

Wat is een buscamper? 

Doordat de buscamper als lege bestelbus aangeleverd wordt aan de camperfabrikant wordt de binnenkant, het meubilair van het camperdeel geheel ingebouwd en van binnenuit gemonteerd. In tegenstelling tot de half integraal camper waar de camper op het chassis gebouwd wordt, aan de cabine vast. Zoals iedere bestelbus heeft ook de buscamper een schuifdeur i.p.v. een gewone camper deur. Deze schuifdeur zorgt voor een extra buitenbeleving in de camper en een extra grote instap. In de winter zorgt dit echter voor meer kou. Ook is de buscamper minder goed geïsoleerd dan andere camper typen en daarom is de buscamper minder geschikt voor winter gebruik. 

Waarom een buscamper?

De keuze voor aanschaf van een buscamper heeft meestal te maken met de afmeting hiervan. De buscamper is namelijk smaller en over het algemeen korter dan andere campers en dit model wordt dan ook het meest gebruikt voor zowel reis vervoer als dagelijks vervoer. Door zijn afmeting is de buscamper makkelijk te parkeren en valt niet op als camper op een parkeerplaats. 

Ondanks de geringe afmeting is de buscamper door zijn efficiënte inrichting vaak van alle gemakken voorzien, zoals toilet, douche, bed, koelkast, voldoende kastruimte en garage. Om extra stahoogte of slaapplekken te creëren wordt de buscamper ook wel voorzien van een verhoogd dak of een hefdak. 

Voordelen van de buscamper

  • Meest compacte camper type;
  • Geschikt voor dagelijks vervoer;
  • Makkelijk te parkeren;
  • Weinig aanpassingen qua rijgedrag vergeleken met een grotere campers;
  • Ruime instap met extra buitenbeleving van binnenuit dankzij de schuifdeur;
  • Makkelijk te manoeuvreren. 


Buscamper kopen? 

Wilt u een buscamper kopen? Booij campers verkoopt zowel nieuwe als gebruikte buscampers. Als dealer van Dethleffs en Sunlight campers hebben wij altijd verschillende buscampers op voorraad om te bezichtigen. Dethleffs brengt in 2022 voor het eerst een buscamper onder eigen naam uit: de Globetrail. Ondanks dat dit de eerste buscamper is die Dethleffs zelf uitbrengt heeft zij al vele jaren ervaring met het bouwen van buscampers omdat de Pössl buscamper jarenlang exclusief bij Dethleffs gebouwd is. Sunlight brengt al een aantal jaar de populaire Sunlight Cliff buscamper op de markt. Sinds 2022 heeft de Cliff ook een model met hefdak, voor 4 personen. 

Naast Dethleffs en Sunlight campers hebben wij in ons camper occasion assortiment ook geregeld andere merken beschikbaar. Of u nu een nieuwe buscamper, een occasion of ex verhuur buscamper wilt aanschaffen, al onze buscampers worden uitstekend onderhouden door onze Bovag gecertificeerde werkplaats en afgeleverd met minimaal 12 maanden garantie. Daarmee bewijzen wij dat wij uitsluitend goede kwaliteit buscampers verkopen en staan wij garant voor uw aankoop.

Buscamper huren? 

Weet u nog niet zeker of u een buscamper wilt kopen maar wilt u eerst eens een buscamper huren? Ook dat is mogelijk bij Booij Campers. Onze Sunlight en Dethleffs huurcampers zijn uitsluitend van hoge kwaliteit en maximaal 1 jaar oud. Een buscamper huren? Bekijk onze Urban Plus klasse voor 2 persoons buscampers, of de Urban Family klasse voor 4 persoons buscampers, met hefdak. 

Liever een ander type camper? 

Campers zijn onder te verdelen in 4 verschillende typen, de integraal camper, half-integraal camper, alkoof camper en buscamper. Van al deze camper typen hebben wij exemplaren in de verhuur en verkoop. Wilt u meer informatie over de andere typen? Klik op het type camper voor meer informatie:

webform-required-text