Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

Banden

Banden

De banden vormen een belangrijk onderdeel van uw camper of caravan. Zij verdienen dan ook extra aandacht. Het advies van Bovag en ANWB is om de banden uiterlijk in het 6e jaar van gebruik te vervangen. Dit is om oa klapbanden te voorkomen.

Een klapband onstaat meestal door ouderdom van de caravanband, onjuiste bandenspanning of overbelading. Een klapband brengt u in een gevaarlijke situatie en veroorzaakt meestal een aanzienlijke schade aan caravan of camper. Dit is eenvoudig te voorkomen. Zorg dat uw banden op de juiste spanning zijn en vervang ze tijdig.

Door de vaak lange stilsta tijden en de daarbij optredende belasting verouderen de banden sneller dan van personenwagens en kunnen ze poreus worden. Optisch is er dan vaak niets te zien maar onderhuids kan door vochtinwerking en druk het rubber loslaten van het stalen karkas.

Ook de juiste bandenspanning kan de kans op een klapband verkleinen. Een te lage bandenspanning brengt een grote vervorming en verhitting van de band met zich mee, wat ook tot een klapband kan leiden.


Wij monteren speciale caravanbanden onder uw caravan de zgn. C banden. Dit zijn banden met een hoger draagvermogen. Dit is belangrijk vanwege het gewicht wat op de banden rust.

webform-required-text