Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

Camper kopen

Een camper kopen bij dé Dethleffs en Sunlight camper specialist

Wilt u een camper kopen, maar weet u niet goed waar u op moet letten? Bij Booij Campers bent u aan het juiste adres voor advies bij het kopen van een camper. Wij hebben meer dan 50 jaar ervaring in de camper branche en hebben al vele mensen op weg geholpen tijdens hun zoektocht naar de ideale camper. Een camper kopen is namelijk niet zomaar iets. Voor veel mensen is het een van de grootste aankopen in hun leven, en dit is een heel proces. We helpen u graag op weg met kundig en gedegen advies om de juiste aankoop beslissing te maken. 

De verkoopprijzen van nieuwe campers zijn onder voorbehoud, zowel op de website als in de folder.

Hoe kiest u een camper als u een camper wilt kopen?

Bij ons in de showroom begint een camper kopen altijd met een aantal centrale vragen. Het is belangrijk dat u duidelijk heeft waar u naar op zoek bent zodat u doelgericht en op een praktische manier campers kunt bekijken en beoordelen. Het laten leiden door emotie als u een camper koopt kan er namelijk toe leiden dat u een camper koopt die toch niet helemaal geschikt is voor uw behoeften. Daarom raden wij aan om uzelf eerst een aantal vragen te stellen.

Hoe gaat u uw camper gebruiken? Denk daarbij aan: 

 • Gaat u vele weekend tripjes maken of gaat u 9 maanden in het jaar van huis? 
 • Bezoekt u veel steden of wilt u langere tijd in de natuur zijn? 
 • Staat u vaak vrij of gaat u altijd naar een camping? 
 • Wilt u de camper ook als dagelijks vervoermiddel gebruiken?

Daarnaast is het belangrijk om uzelf een aantal vragen te stellen die meer duidelijkheid kunnen geven over de geschikte camper indeling. 

 • Met hoeveel personen rijdt en slaapt u in de camper? 
 • Gaan de kinderen of kleinkinderen mee in de camper?
 • Is het belangrijk dat er een aparte douche en toilet ruimte is of doucht u nauwelijks in de camper? 
   

Naar aanleiding van deze vragen kunt u al een heel eind op weg geholpen worden in uw zoektocht. Hieronder zullen we verdere uitleg geven van de mogelijkheden waar u keuzes in zult moeten maken wanneer u een camper kopen overweegt.

Welk type camper past bij mij?

Campers zijn onder te verdelen in 4 verschillende typen, de integraal camper, half-integraal camper, alkoof camper en buscamper. Bij een camper kopen is het aan te raden het verschil tussen deze camper typen te weten. Dit zal de keuze al een stuk overzichtelijker maken. 

 • Integraal camper;
 • Half integraal camper;
 • Alkoof camper;
 • Buscamper.

Uiteraard is het belangrijk om bij het maken van een keuze verschillende campertypes te bekijken om zo zelf de voor- en nadelen te ervaring. Daarnaast heeft de het campertype invloed op de indeling van de camper en hoeveel ruimte er is in de camper. 

Welke camper indeling past bij mij? 

De indeling van uw camper is erg bepalend voor uw vakantie. Zo kunt u variëren met een aantal componenten in de camper. Let daarom bij het bekijken van campers op de verschillende bedden, keuken indeling, kastruimte, zithoek en douche en toilet.

De bed indeling van een camper heeft het meeste impact op hoe de camper verder is ingericht m.b.t. de keuken, douche & toilet en zithoek, daarom de verschillende bed indelingen op een rijtje:

Camper met frans bed

Een frans bed is een tweepersoonsbed wat in de lengte geplaatst is. Naast het bed is altijd een ruime douche en toilet te vinden. Het bed is laag en makkelijk instapbaar waardoor deze indeling voor een ruimtelijk gevoel zorgt in de camper. Meestal heeft dit bed een afgeronde hoek.

Camper met dwarsbed 

Een dwarsbed is een bed in de breedte achterin de camper. Het dwarsbed is vaak hoog waardoor er een grote bagageruimte onder het bed ontstaat, maar kan ook lager ingezet zijn. Een dwarsbed wordt vaker in compacte camper modellen gehanteerd en is een efficiënte indeling m.b.t. tot ruimtegebruik. 

Camper met Queensbed

Een queensbed is een laag tot middelhoog lengtebed midden achterin de camper waar u links en rechts omheen kunt lopen. Het bed raakt de linker en rechter zijwanden niet. Deze opstelling oogt ruimtelijk. De hoogte van het queensbed heeft invloed op de bagageruimte eronder. Naast het bed is aan beide zijden ruimte voor een hangkast. Voor het queensbed is de douche en toilet geplaatst

Camper met twee enkele (aparte) bedden

Twee aparte bedden in een camper betekent dat er een enkel bed in de lengte aan beide zijwanden gemonteerd is, hier kunt u tussendoor lopen of u vindt hier een opstapje tot het bed als dit een hoog bed is. Vaak wordt het bed achterin de camper geplaatst. Met twee enkele bedden achterin bestaat vaak de optie om een middenschot uit te trekken waardoor er een kingsize 2 persoonsbed van te maken is. Bij hoog geplaatste bedden is er extra bagageruimte in de garage en een hangkast onder 1 van de bedden.
Ook is het mogelijk om een opstelling  van 2 enkele bedden met daarachter over de hele breedte van de camper een ruime douche en toilet opstelling te kiezen.  Dit zijn 2 aparte bedden waar u tussendoor kunt lopen. De instap in deze bedden is laag.  

Camper met hefbed

Een hefbed is een bed wat met een hef effect naar beneden gehaald wordt en tegen het plafond verdwijnt indien het niet gebruikt wordt. Het hefbed zit bij half integrale campers boven de zithoek en bij integraal campers in de cabine. Een hefbed wordt vaak als 2e bed gebruikt bij vierpersoons campers, maar er zijn ook campers met enkel een hefbed.

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een camper? 

Welk rijbewijs u nodig heeft voor een camper hangt af van het gewicht. De meeste campers te koop in Nederland hebben een maximaal laadgewicht van 3500 kg. waardoor u de camper kunt besturen met een B rijbewijs. Let bij een camper kopen daarom altijd op het leeggewicht van de camper en tel daarbij op het gewicht van de extra accessoires die u toevoegt. U wilt natuurlijk genoeg gewicht overhouden om al uw spullen mee te nemen op vakantie zoals bijv. elektrische fietsen. 
Meestal is er een mogelijkheid om de toegestane maximum massa te verhogen, waardoor u de camper zwaarder mag beladen, echter heeft u dan wel een C of C1 rijbewijs nodig. 

Motorisering en versnellingsbak

Als u een camper koopt is het ook belangrijk om te bedenken welk motorvermogen de camper heeft en of u de voorkeur aan handgeschakeld of automaat geeft. Tegenwoordig worden campers vaker standaard geleverd met voldoende motorvermogen, in het verleden was dit nog wel eens anders. Met name als u de voorkeur geeft aan een automatische versnellingsbak wilt u dat het motorvermogen toereikend is. Dethleffs en Sunlight campers worden als fabrieksstandaard met 120 PK geleverd. U kunt zelf de keuze maken voor een zwaardere motor. Onze huurcampers worden standaard geleverd met 140 PK. 

Wat kost een camper kopen eenmalig en jaarlijks?

Om een camper te kopen is het belangrijk om duidelijk te hebben welke kosten hier allemaal bij komen kijken. Naast de aanschaf van de camper heeft u namelijk ook jaarlijkse kosten aan het onderhoud en de stalling. Om een duidelijk kostenplaatje te hebben is het belangrijk om de kosten vooraf te berekenen, denk daarbij aan: camperverzekering, camperstalling, wegenbelasting en onderhoud aan uw camper. 

Bekijk onze camper occasions om een idee te krijgen van de verschillende prijzen. 

Tip: Wegenbelasting Camper

Naast de standaard punten zijn er natuurlijk altijd bijzonderheden. Een tip van ons is dan ook om bij de aanschaf van een nieuwe camper goed de wegenbelasting in de gaten te houden. Wanneer u de eerste wegenbelasting acceptgiro in de brievenbus ontvangt moet u via het formulier bijzondere tarieven voor motorrijtuigenbelasting aangeven dat het om een camper gaat. Dit moet goed gedocumenteerd worden en met foto’s van de binnen- en buitenzijde van de camper aangetoond worden. Indien u dit niet op tijd aangeeft betaalt u mogelijk teveel wegenbelasting. 
Indien u een ex-huurwagen aanschaft wordt het juiste belastingtarief automatisch door de belastingdienst geregeld. 

Eenvoudige of luxe camper kopen?

U kunt alle kanten op. Van luxe campers, tot eenvoudige modellen. Iedere camper is uit te breiden met verschillende camper accessoires zodat u uw camper zo luxe en uitgebreid mogelijk kunt maken. Bekijk onze camper accessoires online of kom langs voor advies.

Gaat u een camper kopen dan is het belangrijk om verschillende campers van binnen te bekijken. Bij ons in de showroom in Almere is dat mogelijk. Wij hebben verschillende camper modellen, zowel nieuwe campers als gebruikte campers. In onze showroom vindt u verscheidene Dethleffs en Sunlight camper modellen. Alleen door campers te bekijken krijgt u een beter idee van wat het best aansluit bij uw wensen. 

Camper kopen nog even een stap te ver? Kies dan voor het huren van een camper!

Wilt u nog even geen camper kopen, is de investering nog te hoog of twijfelt u over de indeling? Dan is het aan te raden eerst een camper te huren, om er zo achter te komen hoe de camper tijdens de vakantie bevalt. Een camper huren kan via onze camper huren pagina.

Sunlight campers: stijlvol en comfortabel

Als je op zoek bent naar een camper van hoge kwaliteit, dan is Sunlight een merk dat je zeker moet overwegen. Sunlight campers zijn ontworpen voor avontuurlijke reizigers die houden van comfort en vrijheid.

Sunlight campers zijn gemaakt door de Erwin Hymer Group, een toonaangevende fabrikant van recreatievoertuigen in Europa. Sunlight campers worden geproduceerd in Duitsland, met behulp van de nieuwste technologieën en materialen. Sunlight campers zijn betrouwbaar, duurzaam en veilig, en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Sunlight campers zijn niet alleen praktisch, maar ook stijlvol en comfortabel. Ze hebben een modern en sportief design, met veel natuurlijk licht en opbergruimte. Ze hebben ook een gezellig en functioneel interieur, met comfortabele bedden, een volledig uitgeruste keuken en een badkamer met douche en toilet. Sunlight campers zijn uitgerust met alles wat je nodig hebt voor een aangenaam verblijf.

Sunlight campers zijn ideaal voor mensen die van avontuur en ontdekking genieten. Met Sunlight campers kun je gaan waar je wilt, wanneer je wilt, zonder je zorgen te maken over accommodatie of planning. Je kunt genieten van de natuur, de cultuur en de lokale gerechten van de bestemmingen die je bezoekt.

Dethleffs campers: Hoge kwaliteit, innovatie en duurzaamheid

Als je op zoek bent naar een camper, dan heb je waarschijnlijk al veel verschillende merken gezien. Maar wat maakt Dethleffs campers zo bijzonder?

Dethleffs is een Duits merk dat al sinds 1931 campers produceert. Het bedrijf staat bekend om zijn hoge kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Dethleffs campers zijn ontworpen om comfortabel, veilig en praktisch te zijn. Ze hebben een ruim interieur, een modern design en veel slimme functies.

Een van de opvallende kenmerken van Dethleffs campers is hun uitstekende vakmanschap en aandacht voor detail. Het merk streeft ernaar om hoogwaardige materialen te gebruiken en ambachtelijke afwerking te leveren in elk aspect van het ontwerp en de productie.

Dethleffs campers zijn dus niet zomaar campers. Ze zijn het resultaat van meer dan 90 jaar ervaring, passie en vakmanschap. Ze combineren traditie met innovatie, en kwaliteit met comfort. Als je op zoek bent naar een camper die aan al je wensen voldoet, dan is Dethleffs een merk dat je zeker moet overwegen.

veelgestelde vragen
Wat is een buscamper?

Buscampers hebben veel weg van een bestelbus. De Buscamper wordt ook wel aangeschaft door mensen die de kampeerauto tevens voor dagelijks gebruik willen inzetten omdat ze niet meer zoveel prive kilometers rijden. Buscampers zijn vaak smaller dan de gebruikelijke camper en is daarom erg handzaam, valt minder op in het verkeer als camper en rijdt makkelijk door smalle straten. Ondanks het feit dat een buscamper veel weg heeft van een normale auto zit je lekker hoog om het verkeer te overzien en van de mooie uitzichten te kunnen genieten. Bekijk uitgebreide beschrijving van de buscamper of bekijk ons volledige aanbod buscampers.

Welke campers kan ik kopen met een B rijbewijs?

De meeste campers in Nederland hebben een gewicht van onder de 3500 kg en zijn daarmee te berijden met een B rijbewijs. Een camper huren of een camper kopen bij Booij Campers kan daarom in de meeste gevallen met B rijbewijs. Kijk naar het gewicht van de camper om te bepalen of u hem mag rijden met een B rijbewijs of dat u een C1 rijbewijs nodig heeft.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een buscamper?

Een buscamper kopen is niet niks. U moet dan ook op veel verschillende vlakken keuzes maken en er zijn verschillende punten om op te letten bij de aanschaf, zoals; - Wil ik een nieuwe of een gebruikte buscamper kopen? - Welke buscamper indeling past bij mij? - Welke lengte buscamper wil ik? - Heb ik liever een automaat of een handgeschakelde buscamper? - Welke opties qua motor inhoud zijn er? - Welke maandelijkse en jaarlijkse kosten zal ik hebben na de aanschaf van een buscamper? Wij helpen u bij het maken van de juiste keuze. U kunt altijd vrijblijvend langs komen om eens een oriënterend gesprek te voeren. Deze specifieke vragen zijn per persoon anders te beantwoorden.

Nieuwe of tweedehands camper kopen?

De keuze voor een nieuwe camper kopen of een tweedehands camper is mede afhankelijk van het budget dat u heeft. Een jonge camper occasion camper biedt zeker voordelen. Maar er gaat niets boven een compleet nieuwe camper die u geheel naar wens heeft kunnen samenstellen. 

Wat kost een tweedehands camper?

Tweedehands camper prijzen variëren enorm. De prijs van een nieuwe camper kan tussen de 60.000 en 200.000 euro liggen, maar kan ook zomaar nog meer kosten. Een tweedehands camper is vaak goedkoper, maar de prijs is gerelateerd aan de staat van de camper. Bij Booij Campers verkopen wij voornamelijk (maar niet alleen), jong gebruikte campers. De prijs van een jong gebruikte camper van slechts een paar jaar oud ligt gemiddeld tussen de 50.000 en 80.000 euro. Tweedehands campers die wat ouder zijn kunnen variëren van tussen de 40.000 en 60.000 euro. Ook hebben wij af en toe oudere campers die u voor minder dan 40.000 euro te koop zijn.

Hoe duur is een tweedehands camper?

Tweedehands camper prijzen variëren enorm. De prijs van een nieuwe camper kan tussen de 60.000 en 200.000 euro liggen. Een tweedehands camper is vaak goedkoper, maar de prijs is gerelateerd aan de staat van de camper. Bij Booij Campers verkopen wij voornamelijk (maar niet alleen), jong gebruikte campers. De prijs van een jong gebruikte camper van slechts een paar jaar oud ligt gemiddeld tussen de 50.000 en 80.000 euro. Tweedehands campers die wat ouder zijn kunnen variëren van tussen de 40.000 en 60.000 euro. Ook hebben wij af en toe oudere campers die u voor minder dan 40.000 euro te koop zijn.

Waar op letten bij een tweedehands camper?

Bij het kopen van een tweedehands camper is het in eerste instantie belangrijk te weten wat u precies zoekt. Doe vooronderzoek en kom eens langs om met een specialist te praten. Wanneer u weet wat u zoekt wilt u een kwalitatief goede tweedehands camper kopen. Let daarom op vocht, onderhoudshistory en of er garantie gegeven wordt op de camper. Bij Booij Campers wordt er standaard 12 maanden garantie gegeven op alle tweedehands campers.

Waar een tweedehands camper kopen?

Een tweedehands camper koopt u bij een erkend Bovag bedrijf. Een bovag bedrijf voldoet aan veel regels en eisen waardoor u verzekerd bent van een goede camper aankoop bij een professioneel bedrijf. Als Bovag bedrijf geeft Booij Campers 12 maanden aankoop garantie op alle tweedehands campers.

Wat kost een camper per jaar of per maand?

De kosten van een camper per jaar bestaan uit verschillende onderdelen zoals; onderhoud, stalling, wegenbelasting, verzekering en meer. Per jaar kost een camper ongeveer € 3000,-

Wat voor rijbewijs voor een camper?

Voor het besturen van een camper heeft u doorgaans geen speciaal rijbewijs nodig. Met een B rijbewijs mag u voertuigen besturen tot 3500 kg en de meeste campers verkocht in Nederland blijven onder het gewicht van 3.500 kg. Alle huur en verkoop campers van Booij Campers zijn met een B rijbewijs te besturen, indien anders wordt dit uitdrukkelijk vermeld bij de camper.

Wat kost een camper verzekering?

Het verzekeren van een voertuig is verplicht in Nederland, zo ook een camper. Er zijn verschillende manieren om een camper te verzekeren van minstens een WA verzekering tot een All Risk verzekering. De kosten van een verzekering hangen af van de voorwaarden en de aanbieder. Neem contact op met de verzekering aanbieder voor meer informatie.

Waar mag je de camper parkeren?

Een camper mag in de meeste Nederlandse gemeenten tijdelijk voor uw huis geparkeerd worden. Dit verschilt per gemeente vaak tussen 24, 48 of 72 uur. Kamperen langs de openbare weg is niet toegestaan in Nederland, bekijk per vakantie land wat de regels hierover zijn. Tijdens de vakantie is het mogelijk om op campings en camperplaatsen te parkeren. Er zijn verschillende applicaties waar camperplaatsen of tijdelijke parkeerplaatsen in Europa te vinden zijn zoals Park4night. Voor het lang parkeren van de camper is aan te raden een stallingssplaats te reserveren.

Waar camper kopen?

Een camper kopen kunt u het beste doen bij een erkend Bovag bedrijf en/of dealer bedrijf. Een Bovag bedrijf voldoet aan veel regels en eisen waardoor u er vanuit kunt gaan dat het om een goed product gaat. bovendien geven wij als Bovag bedrijf 12 maanden aankoop garantie op alle tweedehands campers. Voor de aankoop van een nieuwe camper gaat u naar een dealer bedrijf. Booij Campers is dealer van de kwaliteitsmerken Dethleffs en Sunlight Campers.

Wanneer een camper kopen?

Het beste moment om een camper te kopen is in de winter. Na het zomer seizoen gaan de ex-verhuur campers de verkoop in en ook zijn de meeste nieuwe modellen voor het opvolgende jaar afgeleverd. Daarnaast is het winterseizoen een rustig seizoen omdat mensen in het algemeen minder met vakantie bezig zijn. Daarom kunt u in alle rust rond kijken en is er genoeg tijd voor een uitgebreid gesprek.

webform-required-text

Cookie-voorkeuren

Wij gebruiken onze eigen cookies en cookies van derden voor statistische en analytische doeleinden om u de beste ervaring op onze website te bieden.

Meer informatie vindt u in ons privacy- en cookiebeleid

Wij geven om uw privacy

U kunt uw cookie-voorkeuren instellen door de verschillende hieronder beschreven cookies te accepteren of te weigeren

Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken door basisfuncties zoals paginanavigatie en toegang tot beveiligde delen van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet goed functioneren.

Vereist
Voorkeuren

Met voorkeurscookies kan een website informatie onthouden die de manier verandert waarop de website zich gedraagt of eruit ziet, zoals uw voorkeurstaal of de regio waarin u zich bevindt.

Statistieken

Statistische cookies helpen website-eigenaren te begrijpen hoe bezoekers omgaan met websites door anoniem informatie te verzamelen en te rapporteren.

Marketing

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers op verschillende websites te volgen. Het is de bedoeling advertenties weer te geven die relevant en aantrekkelijk zijn voor de individuele gebruiker en daardoor waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.