Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

Vochtcontrole aan de camper

BOVAG vochtmeting & Dethleffs/Sunlight vochtdichtheidsgarantie

Vochtmeting Camper

Vochtschade is de grootste nachtmerrie van elke campereigenaar. Wanneer vochtinwerking in de camper visueel zichtbaar is, dan is het kwaad al geschied. Doe daarom ieder jaar een camper vochtcontrole zodat grootschalige vochtschade voorkomen kan worden.

Maak een afspraak

BOVAG vochtmeting bij Booij Campers

Om uw kampeermiddel in goede conditie te houden en om vochtvorming vroegtijdig te constateren is het raadzaam om jaarlijks een vochtmeting te doen. Doe deze vochtmeting bij een BOVAG gecertificeerd bedrijf om verzekerd te zijn van deskundige werkwijze. 
Een vochtmeting bieden we aan in 3 varianten. De Dethleffs en Sunlight garantie vochtmeting, en de uitgebreide BOVAG vochtmeting. 

Uitgebreide BOVAG vochtmeting

Wanneer u jaarlijks een Bovag onderhoudsbeurt laat uitvoeren aan uw camper bent u verzekerd van een Globale  vochtmeting. Om naast de globale vochtmeting ook een keuringsrapport te krijgen is er de uitgebreide BOVAG vochtmeting. Wanneer u bijvoorbeeld een tweedehands camper gekocht heeft bij een particulier is deze uitgebreide vochtmeting ook sterk aan te raden. 

Maak een afspraak

Tip:

Zorg dat de garage en opbergruimtes leeg zijn zodat de wanden en hoekverbindingen goed bereikbaar zijn voor de monteur om deze op vocht te kunnen meten. 

Dethleffs & Sunlight Vochtdichtheidsgarantie Vochtmeting 

Fabrikanten vereisen een jaarlijkse vochtcontrole voor het in stand houden van de vochtdichtheidsgarantie. Bij aankoop van een nieuwe Dethleffs camper heeft u 6 jaar vochtdichtheidsgarantie en bij aankoop van een nieuwe Sunlight Camper heeft u 7 jaar garantie tegen vochtinwerking van buitenaf. 

Jaarlijkse garantie vochtmeting

Om deze vochtdichtheidsgarantie te behouden is het noodzakelijk om jaarlijks bij de officiële Dethleffs of Sunlight dealer een vochtmeting te laten uitvoeren. Deze vochtmeting is tegen betaling en wordt geregistreerd bij Dethleffs of Sunlight. 

Vochtmeting na afloop garantietermijn

Ook na het verstrijken van de garantietermijn is ons dringende advies om jaarlijks een vochtmeting op uw kampeerauto te laten uitvoeren. Voor de jaarlijkse vochtcontrole verwijzen we u naar de BOVAG vochtcontrole inclusief keuringsrapport.

Maak een afspraak

Prijzen Vochtcontrole

Uitgebreide BOVAG Vochtmeting inclusief keuringsrapport  € 85,-
Dethleffs Vochtcontrole inclusief spuitbus en inspectiezegel, met registratie € 145,-
Sunlight Vochtcontrole met bodem impregnatie en registratie € 125,-

 

Maak direct een afspraak

Voorkom vocht in uw camper

naast dat u jaarlijks een vochtmeting doet om vocht vroegtijdig op te sporen, is het natuurlijk belangrijk om vocht zoveel mogelijk te voorkomen. Om vocht te voorkomen is het belangrijk om een goede winterstalling te hebben. Het beste is om een overdekte stalling te hebben en het liefst een plek waar de camper binnen staat. Naast het kiezen van de juiste stalling is er meer wat u kunt doen om vochtvorming aan de camper te voorkomen. 

  • Zet vochtvreters in de camper;
  • Zet ramen en dakramen op de tochtstand;
  • Zet kastdeuren open;
  • Neem kussens en het matras eventueel uit de camper of berg hoog op;
  • Dek luchtroosters niet af.

Ook wanneer de camper niet in de stalling staat is het belangrijk rekening te houden met vochtvorming in de camper. Om dit te voorkomen zijn er een aantal simpele handelingen die vochtvorming kunnen voorkomen.

  • Zorg voor frisse lucht in de camper. Doe dit door de ramen continue op een kiertje te hebben of door regelmatig de dakramen en deur open te zetten voor een flinke toevoer aan frisse lucht. Bij het laatste gaat het om een korte tijdsduur van zo’n 10 minuten. 
  • Maak de douche droog na gebruik en zorg voor ontluchting van warme lucht.
  • Voer waterdamp af wat vrijkomt bij het koken door te ontluchten via een raam of de afzuigkap.
  • Blokkeer de luchtcirculatie niet, ook op moeilijk bereikbare plekken, zoals in kasten.

Wilt u een vochtmeting laten uitvoeren? Neem via onderstaand formulier contact met ons op.

webform-required-text
webform-required-text