Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

Service & Techniek

Camper onderhoud & reparatie

Bovag gecertificeerd bedrijf voor onderhoud en schade aan alle merken campers en caravans.

Heeft u schade aan uw camper of bent u op zoek naar een professioneel camper onderhoudsbedrijf? Onze werkplaats is gespecialiseerd in onderhoud en schadeherstel van campers en caravans. Daarnaast monteren we alle accessoires en kunt u bij ons originele Dethleffs en Sunlight camper onderdelen bestellen. 

Als gecertificeerd BOVAG camper schadeherstel- en BOVAG onderhoudsbedrijf bieden wij de zekerheid van vakkundig onderhoud door gespecialiseerde vakmensen.
Tevens zijn wij RE-CAMP schadeherstel werkplaats en gecertificeerd reparateur voor o.a. NKC en Safe-Trip verzekerden. Kortom voor camper onderhoud & camper schadeherstel bent u bij ons op de juiste plek.

veelgestelde vragen
Wat kost een camper onderhoudsbeurt?

De kosten van een BOVAG onderhoudsbeurt voor de camper opbouw starten bij € 195,- excl. motorisch deel. Standaard worden er € 5,85 millieukosten en € 7,95 klein materiaal in rekening gebracht.

Wat kost een camper per jaar of per maand?

De kosten van een camper per jaar bestaan uit verschillende onderdelen zoals; onderhoud, stalling, wegenbelasting, verzekering en meer. Per jaar kost een camper ongeveer € 3000,-

Hoe lang kan een camper zonder stroom?

Gemiddeld kan een camper 48 uur zonder stroom op één plek stilstaan, zonder te rijden. Bij een buscamper is dit vaak 24 uur. Daarna zal er een stuk gereden moeten worden om de boordaccu weer op te laden of moet de camper aan elektriciteit gekoppeld worden. De start accu zal nooit aangesproken worden door de stroomvoorziening waardoor de camper altijd nog verplaatst kan worden wanneer de boordaccu leeg is.

Waar kan u een camper stallen?

Een camper stallen kan bij huis, in een garage of in een camperstalling. Een camper mag maximaal 72 uur voor een huis op de openbare weg geparkeerd staan. Bekijk per gemeente wat de regels hiervoor zijn.

Waar uw camper verkopen?

Booij Campers is het Bovag bedrijf dat campers inkoopt en waar u uw camper direct kan vergelden. We beoordelen uw camper en bieden u een marktconforme inkoopprijs. Het geld staat direct op uw rekening en u ontvangt onmiddellijk het vrijwaringsbewijs. Wanneer u snel wilt handelen is uw camper verkopen de beste en makkelijkste keuze, geen moeite en snel het gehele bedrag op de rekening.

Wanneer camperbanden vervangen?

Om te zorgen dat uw camperbanden op het juiste moment vervangen worden is ons advies om de banden jaarlijks te laten controleren door een expert en te vervangen wanneer dit nodig is. Een camperband gaat gemiddeld 5 á 8 jaar mee, en na 10 jaar gebruik geldt de regel preventief vervangen. Het kan natuurlijk zijn dat uw banden al eerder aan vervanging toe zijn. Daarom is het belangrijk uw camperbanden regelmatig te controleren en is het niet aan te raden één vaste regel te hanteren wat betreft de duurzaamheid van de banden.

Hoe de camper winterklaar maken?

A. Alle water afgetapt, indien een drukwaterpomo aanwezig, deze ook niet vergeten.
B. Kranen in middenpositie openen en douchekop & slang geheel ledigen. ( zekering waterinstallatie uitnemen )
C. Toevoeging in dieseltank ter voorkoming van bacterie groei door wettelijke biodiesel toevoegingen.
D. Dieseltank geheel gevuld ter voorkoming van condensvorming in de tank.
E. Accu’s geheel opgeladen en tijdens stalling met regelmaat bijladen
F. Juiste bandenspanning
G. Koelkastdeur op ventilatiestand.
H. Dakluiken en ramen volledig gesloten en plaats een z.g. vochtvreter.
I. Voer reparaties en kleine herstelwerkzaamheden uit voor de camper de stalling in gaat.
Belangrijke tip: Vergeet in het voorjaar niet , voor u gaat rijden, het verzamelde vocht in de vochtvreter weg te gooien.

Kan een camper door de wasstraat?

Uw camper wassen kan bij een camper wash, of een truck wash. Uiteraard is het wassen met de hand van de camper ook mogelijk, maar een camper kan niet naar een auto wasstraat.

webform-required-text