Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

Camper onderhoud

Bovag en Recamp werkplaats

Camper Onderhoud

Om zonder zorgen te genieten van uw camper en veilig op reis te kunnen, is het belangrijk om goed onderhoud te plegen aan uw camper. Uw camper technisch in goede conditie houden doet u door jaarlijks een Bovag onderhoudsbeurt en vochtcontrole uit te laten voeren door een Bovag gecertificeerd bedrijf.

Bovag kwaliteitskeurmerk

Het Bovag keurmerk is een kwaliteitskeurmerk wat u garantie geeft op uitgevoerde werkzaamheden zoals onderhoud en schadereparaties. Bovag is namelijk de brancheorganisatie van bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in mobiliteit. Als Bovag bedrijf voldoen we daarom aan strenge kwaliteitseisen.

Veiligheid & waardebehoud

Naast uw eigen veiligheid is regelmatig camper onderhoud ook belangrijk voor het waardebehoud van uw camper. Een goed bijgehouden onderhoudsboekje is van groot belang bij mogelijke verkoop van uw camper. Om uw zaken daarom goed op orde te hebben omtrent uw camper onderhoud bieden we verschillende services aan.

Onze services:

veelgestelde vragen
Wanneer camperbanden vervangen?

Om te zorgen dat uw camperbanden op het juiste moment vervangen worden is ons advies om de banden jaarlijks te laten controleren door een expert en te vervangen wanneer dit nodig is. Een camperband gaat gemiddeld 5 á 8 jaar mee, en na 10 jaar gebruik geldt de regel preventief vervangen. Het kan natuurlijk zijn dat uw banden al eerder aan vervanging toe zijn. Daarom is het belangrijk uw camperbanden regelmatig te controleren en is het niet aan te raden één vaste regel te hanteren wat betreft de duurzaamheid van de banden.

Wanneer camper keuren?

Voor een camper gelden dezelfde regels als voor personen auto's omtrent de keuring. Dat betekent dat een camper ieder jaar een APK keuring dient te krijgen. Nieuwe campers dienen de keuring na 3 jaar te krijgen. Plan tijdens het maken een keuringsafspraak ook direct een onderhoudsbeurt is. Ook dit dient jaarlijks gedaan te worden .

Wanneer moet een camper apk keuring?

Voor een camper gelden dezelfde regels als voor personen auto's omtrent de keuring. Dat betekend dat een camper ieder jaar een APK keuring dient te krijgen. Nieuwe campers dienen de keuring na 3 jaar te krijgen. Plan tijdens het maken een keuringsafspraak ook direct een onderhoudsbeurt is. Ook dit dient jaarlijks gedaan te worden .

Hoe de camper ventileren?

Het is belangrijk om de camper goed en vaak te ventileren. Zet de ramen altijd op een kier of laat regelmatig alles goed doortochten door de deuren en ramen helemaal open te zetten. Dit is belangrijk om vochtschade aan de camper te voorkomen.

webform-required-text