Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

Half integraal camper

Half integraal camper

Een populair model van tegenwoordig is de Half integraal camper, ook wel semi integraal camper genoemd. Een half integraal camper is te herkennen aan de cabine. Deze is hetzelfde is als die van een bestelbus. De camper opbouw wordt vervolgens aangepast aan deze cabine. De half integraal camper is het populairste model camper van het moment en heeft dan ook de meest verschillende indelingen van alle type campers. Half integraal campers zijn er van 2-persoonscampers tot 5-persoonscampers. 

Wat is een half integraal camper? 

Een half integraal camper is gebouwd op het bestelbus-chassis, dat inclusief cabine door de autofabrikant aangeleverd is aan de camper fabrikant. Het complete chassis met de cabine wordt geleverd aan de camper fabrikant, die hier de woonruimte achter de cabine, op het chassis bouwt. Deze constructie geeft de half integraal camper een neus van een bestelbus, wat veel mensen qua uiterlijk erg aanspreekt. De half integraal camper heeft echter geen uitbouw bovenop de cabine zoals dit bij een alkoof camper het geval is. Doordat de cabine aangeleverd wordt door de autofabrikant heeft een halfintegraal altijd 2 cabinedeuren. Een half integraal camper kan wel een middenweg voor de integraal en de alkoof camper genoemd worden. 

Waarom een half integraal camper?

De meeste camper fabrikanten hebben een uitgebreid assortiment half integraal campers. Veel verschillende formaten en indelingen zijn beschikbaar waardoor er ruime keuze is. Dit geldt o.a. voor de merken Dethleffs en Sunlight. Omdat de cabine geleverd wordt door de autofabrikant is de prijsstelling gunstiger dan die van een integraal camper.

Doordat de neus van een half integraal camper smaller is dan het woongedeelte, is deze camper optisch kleiner dan een integraal of een alkoof camper. De stroomlijning van een half integraal camper zorgt voor een goede aerodynamica, waardoor dit type camper vaak zuiniger rijdt. Omdat campers tegenwoordig vaak pilotenstoelen bevatten (draaibare stoelen) kan de cabine, van binnen, makkelijk bij het woongedeelte betrokken worden en zorgt dit voor een vermindering aan ruimteverlies. 

De voordelen van de halfintegraal camper

  • Compact voorkomen dankzij de cabine geleverd door autofabrikant
  • 2-deurs cabine: bestuurder + bijrijder
  • Lager geprijsd dan een integraal camper
  • Betere stroomlijning
  • Gewichtsbesparing 
  • Lager brandstof verbruik  

Half-integraal camper kopen? 

Wilt u een half integraal camper kopen? Booij campers verkoopt zowel nieuwe als gebruikte half integraal campers. Als dealer van Dethleffs en Sunlight campers hebben wij altijd verschillende half integraal campers op voorraad om te bezichtigen en hebben wij in ons occasion assortiment ook geregeld andere merken beschikbaar. Of u nu een nieuwe half integraal camper, een camper occasion of ex-verhuur camper wilt aanschaffen. Al onze campers worden uitstekend onderhouden door onze Bovag gecertificeerde werkplaats en afgeleverd met minimaal 12 maanden garantie. Daarmee bewijzen wij dat wij uitsluitend goede kwaliteit campers verkopen en staan wij garant voor uw aankoop.

Half-integraal camper huren? 

Weet u nog niet zeker of u een camper wilt kopen, maar wilt u eerst eens een half integraal camper huren? Ook dat is mogelijk bij Booij Campers. Onze Sunlight en Dethleffs huurcampers zijn uitsluitend van hoge kwaliteit en maximaal 2 jaar oud. Een half integraal camper huren? Bekijk onze Compact Plus klasse voor compacte 2 persoons half integraal campers, de Comfort Standaard voor ruimere half integraal campers voor 2 tot 4 personen of onze Family Standaard klasse voor het grotere formaat half integraal campers, geschikt voor 2 tot 5 personen.  

Liever een ander type camper? 

Campers zijn onder te verdelen in 4 verschillende typen, de integraal camper, half-integraal camper, alkoof camper en buscamper. Van al deze camper typen hebben wij exemplaren in de verhuur en verkoop. Wilt u meer informatie over de andere typen? Klik op het type camper voor meer informatie:

webform-required-text