Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

Integraal camper

Integraal Campers

Bij een integraal camper, ook wel vol integraal camper genoemd, zijn de cabine en de woonruimte van de camper compleet geïntegreerd. De integraal camper wordt ook wel gezien als meest luxe camper van alle camper typen. Met een naadloze overgang van cabine naar woonruimte en doordachte indeling heeft de integraal camper extreem veel ruimte en comfort.

Wat is een integraal camper?

De integraal camper wordt geheel gebouwd door de camper fabrikant. Het chassis wordt leeg, met alleen een motorblok, aangeleverd door de autofabrikant. De cabine blijft bij de integraal camper dus achterwege en wordt door de camper fabrikant gebouwd. Hierdoor wordt er een naadloze aansluiting gevormd door de gehele camper. Door deze opbouw constructie is de integraal camper ook wel het meest dure camper type en valt daarmee onder de topklasse van de campers.

Waarom een integraal camper? 

Doordat de cabine samen met het woongedeelte door de camper fabrikant gefabriceerd wordt is deze geheel geïntegreerd met het woongedeelte. Daardoor is het woongedeelte ruimer dan bij andere type campers. Door de extra ruimte die gecreëerd wordt samen met de complete woonbeleving maakt dit het meest luxe camper type. Naast de woonbeleving is ook de isolatie van de integraal camper onvergelijkbaar. Tijdens de opbouw van de camper wordt het isolatiemateriaal geheel doorgetrokken over de gehele lengte van de camper, inclusief de cabine. Doordat er tegenwoordig ook minder bruggen gebruikt worden om isolatiemateriaal te linken zijn de integraal campers van tegenwoordig al helemaal uitstekend geïsoleerd. De cabine van de integraal camper is echter voorzien van 1 deur. Dit betekent dat de bijrijder door het achterdeel van de camper in en uit moet stappen. Dit heeft als voordeel dat ook daar geen isolatie bruggen gemaakt worden, wat betere isolatie als gevolg heeft. 

Voordelen van een integraal camper

Naast de goede isolatie van de integraal camper staat deze camper ook bekend om het grote panoramische voorruit met een grote kijkhoek en prachtige uitzichten. Zo geniet u van prachtige panorama’s tijdens de reis en wanneer u op een geparkeerd staat vanuit de zithoek. 

Qua interieur heeft de integraal camper ook de mogelijkheid een extra hefbed te plaatsen in de cabine. In vergelijking met een half integraal camper is het hefbed van de integraal camper in de cabine geplaatst i.p.v. boven de zitgroep. Indien het hefbed uitgeklapt is kan er dus tegelijkertijd gebruik gemaakt worden van de zithoek, in tegenstelling tot de half integraal campers. 

Integraal campers zijn er in verschillende maten en afmetingen voor 2, 4 en 6 personen. Er zijn indelingen met vast bed, hefbed en mogelijkheid tot bedombouw van de zithoek, wat het mogelijk maakt om hier met 6 personen in de slapen. 

Voordelen:

  • Zeer ruimtelijk van binnen
  • Zeer goed geïsoleerd dankzij opbouwconstructie
  • Lagere stookkosten dankzij goede isolatie. 
  • Meer leefruimte in dezelfde afmeting
  • Beter uitzicht dankzij panoramisch voorruit 
  • Hefbed in cabine i.p.v. boven zitgroep 

Integraal camper kopen? 

Wilt u een integraal camper kopen? Bij Booij campers verkopen we zowel nieuwe als gebruikte integraal campers. Als dealer van Dethleffs en Sunlight campers hebben wij altijd verschillende integraal campers op voorraad om te bezichtigen en hebben wij in ons camper occasion assortiment ook geregeld andere merken beschikbaar. Of u nu een nieuwe integraal camper, een occasion of ex verhuur camper wilt aanschaffen, al onze campers worden uitstekend onderhouden door onze Bovag gecertificeerde werkplaats en afgeleverd met minimaal 12 maanden garantie. Daarmee bewijzen wij dat wij uitsluitend goede kwaliteit campers verkopen en staan wij garant voor uw aankoop.

Integraal camper huren? 

Weet u nog niet zeker of u een integraal camper wilt kopen maar wilt u eerst eens een integraal camper huren? Ook dat is mogelijk bij Booij Campers. Onze Sunlight en Dethleffs huurcampers zijn uitsluitend van hoge kwaliteit en maximaal 2 jaar oud. Integraal camper huren? Bekijk onze Comfort Luxury klasse. 

Liever een ander type camper? 

Campers zijn onder te verdelen in 4 verschillende typen, de integraal camper, half-integraal camper, alkoof camper en buscamper. Van al deze camper typen hebben wij exemplaren in de verhuur en verkoop. Wilt u meer informatie over de andere typen? Klik op het type camper voor meer informatie:

veelgestelde vragen
Wat is een buscamper?

Buscampers hebben veel weg van een bestelbus. De Buscamper wordt ook wel aangeschaft door mensen die de kampeerauto tevens voor dagelijks gebruik willen inzetten omdat ze niet meer zoveel prive kilometers rijden. Buscampers zijn vaak smaller dan de gebruikelijke camper en is daarom erg handzaam, valt minder op in het verkeer als camper en rijdt makkelijk door smalle straten. Ondanks het feit dat een buscamper veel weg heeft van een normale auto zit je lekker hoog om het verkeer te overzien en van de mooie uitzichten te kunnen genieten. Bekijk uitgebreide beschrijving van de buscamper of bekijk ons volledige aanbod buscampers.

Wat betekent integraal camper?

Integraal camper betekent dat de cabine en de woonruimte van de camper compleet geíntegreerd zijn. De integraal camper wordt geheel gebouwd door de camper fabrikant. Het chassis wordt leeg, met alleen een motorblok, aangeleverd door de autofabrikant. De cabine blijft bij de integraal camper dus achterwege en wordt door de camper fabrikant gebouwd. Hierdoor wordt er een naadloze aansluiting gevormd door de gehele camper.

Wat is een half integraal camper?

Een half integraal camper, ook wel semi integraal camper genoemd, is te herkennen aan de cabine die hetzelfde is als die van een bestelbus. Een half integraal camper is gebouwd op het bestelbus-chassis, dat inclusief cabine door de autofabrikant aangeleverd is aan de camper fabrikant. De camper fabrikant bouwt vervolgens de gehele woonruimte achter de cabine, op het chassis.

Wat is een semi integraal camper

De semi integraal camper, ook wel half integraal camper genoemd is herkenbaar aan de cabine gevormd als een bestelbus. Een semi integraal camper is gebouwd op het bestelbus-chassis, dat inclusief cabine door de autofabrikant aangeleverd is aan de camper fabrikant. De camper fabrikant bouwt vervolgens de gehele woonruimte achter de cabine, op het chassis.

Waarom een integraal camper

Doordat de cabine van een integraal camper samen met het woongedeelte door de camper fabrikant wordt gebouwd zijn deze twee geheel geïntegreerd. Dit maakt het woongedeelte bij een integraal camper ruimer dan bij andere type campers. Een integraal camper is door deze bouw ook beter geïsoleerd doordat het isolatiemateriaal door de gehele camperconstructie getrokken wordt en er minder isolatiebruggen nodig zijn.

Wat betekent half integraal

Half integraal camper betekend dat het chassis inclusief cabine door de autofabrikant aangeleverd is aan de camper fabrikant. De camper fabrikant bouwt vervolgens de gehele woonruimte achter de cabine, op het chassis waardoor de helft van de camper geïntegreerd is. Anders dan bij een integraal camper waar de camper fabrikant de woonruimte en de cabine op het chassis bouwt waardoor de camper geheel geïntegreerd is.

Wat is een alkoof camper?

Een alkoof camper is te herkennen aan zijn uitbouw boven de cabine, de koof. Dit campertype is gebouwd op het chassis van een buscamper of vrachtwagen waarvan het chassis inclusief cabine aangeleverd wordt door de autofabrikant. De camper fabrikant bouwt de koof bovenop de cabine en de woonruimte achter de cabine.

Wat betekent alkoof?

Een alkoof camper is te herkennen aan zijn uitbouw boven de cabine, de koof. Dit campertype is gebouwd op het chassis van een buscamper of vrachtwagen waarvan het chassis inclusief cabine aangeleverd wordt door de autofabrikant. De camper fabrikant bouwt de koof bovenop de cabine en de woonruimte achter de cabine.

webform-required-text