Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

6 leuke bestemmingen en camperplaatsen in Nederland

Ontdek Nederland op avontuurlijke wijze

Ontdek Nederland met de Camper

Ben je op zoek naar een leuke en avontuurlijke manier om Nederland te ontdekken? Dan is een camperreis een geweldig idee! Met een camper heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, en kun je genieten van de prachtige natuur, cultuur en geschiedenis van ons land. Maar waar moet je naartoe? Er zijn zoveel mooie plekken om te bezoeken, dat het moeilijk kan zijn om te kiezen. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt van 6 leuke bestemmingen en camperplaatsen in Nederland. Dit zijn stuk voor stuk plekken die je niet mag missen als je met een camper op pad gaat!

De Veluwe

De Veluwe is een van de grootste en mooiste natuurgebieden van Nederland. Hier kun je urenlang wandelen, fietsen of paardrijden door bossen, heidevelden, zandverstuivingen en vennen. Je kunt er ook wilde dieren spotten, zoals edelherten, reeën, wilde zwijnen en vossen. Er zijn veel camperplaatsen op de Veluwe waar je kunt overnachten midden in de natuur. Een aanrader is bijvoorbeeld Camping De Wapenberg, vlakbij Ugchelen.

De Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn een unieke bestemming voor een camperreis. Je kunt er genieten van de rust, de ruimte en de frisse zeelucht. Elk eiland heeft zijn eigen karakter en charme, en er is voor ieder wat wils. Je kunt er heerlijk uitwaaien op het strand, fietsen door de duinen, wandelen over de kwelders, zeehonden kijken op de zandbanken of cultuur snuiven in de pittoreske dorpjes. Er zijn verschillende camperplaatsen op de Waddeneilanden waar je met de boot naartoe kunt. Een voorbeeld is Camperplaats De Robbenjager op Texel. Daar heb je een prachtig uitzicht over de vuurtoren en de zee.

Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd, en dat is niet voor niets. Dit schilderachtige dorpje in Overijssel staat bekend om zijn vele waterwegen, bruggetjes en rietgedekte boerderijtjes. Je kunt er een bootje huren en door de grachten varen, of een wandeling maken langs de oevers. Giethoorn is ook een goede uitvalsbasis om de rest van de Weerribben-Wieden te verkennen, een prachtig natuurgebied met meren, moerassen en rietlanden. Je kunt er overnachten op Camperplaats Haamstede.

Maastricht

Maastricht is een van de oudste en mooiste steden van Nederland. Het heeft een rijke geschiedenis, een bruisende cultuur en een bourgondische sfeer. Je kunt er heerlijk slenteren door de oude straatjes, winkelen in de hippe boetiekjes, genieten van de kunst en architectuur of smullen van de lokale lekkernijen. Maastricht is ook een goede uitvalsbasis om het Limburgse heuvelland te ontdekken, met zijn glooiende landschap, kastelen en grotten. Je kunt er overnachten op Camperplaats Maastricht Marina, een rustige en groene plek aan de Maas.

De Biesbosch

De Biesbosch is een prachtig waterrijk natuurgebied in het zuidwesten van Nederland. Het is één van de weinige zoetwatergetijdengebieden ter wereld, en een paradijs voor vogels, vissen en planten. Je kunt er heerlijk varen, kanoën, roeien of suppen door de kronkelende kreken en rietlanden. Ook kun je er wandelen of fietsen over de dijken en langs de polders. Er zijn veel leuke activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals het Biesbosch MuseumEiland, het Eiland van Dordrecht, Fort Altena of Slot Loevestein. Voor camperaars zijn er verschillende camperplaatsen in de buurt van de Biesbosch.

De Achterhoek

De Achterhoek is een prachtige streek in het oosten van Nederland. Het staat bekend om zijn coulisselandschap met weilanden, akkers, bossen en houtwallen. Je kunt er heerlijk wandelen of fietsen over de vele landweggetjes en langs de kastelen, molens en boerderijen. Ook kun je er genieten van de gastvrijheid, de streekproducten en de gezellige dorpen en stadjes. Er zijn bovendien veel leuke attracties en evenementen in de Achterhoek, zoals het Openluchtmuseum Erve Kots, het Klimbos Achterhoek, het Dickens Festijn of de Zwarte Cross. Voor camperaars zijn er veel mogelijkheden om te overnachten in de Achterhoek, zoals op minicampings, landgoedcampings of camperplaatsen bij horeca.

webform-required-text