Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

Gas aansluiting in de camper met crashsensor en slangbreukbeveiliging

Gasvoorziening in de camper

De koelkast, kookplaat en de kachel/ boiler unit zijn de gasgebruikers in de camper. Deze gasgebruikers worden voorzien van gas vanuit de gasflessen. Tegenwoordig zitten er op de meeste campers crash sensoren. Bekijk de video voor een heldere uitleg over het gebruik van gasflessen met crash sensor en slangbreukbeveiliging. 

Gasflessen in alle campers zijn geplaatst in een speciale, geventileerde ruimte. Deze ruimte is zo ingedeeld dat eventuele lekgassen naar buiten afgevoerd worden en nooit in het interieur terecht komen. Daarnaast is de gasinstallatie bij de meeste van onze huurcampers beveiligd met een crash sensor en een slangbreukbeveiliging. Dit houdt in dat de gasfles afgesloten wordt bij een ongeval zodat de meest gevaarlijke situaties zoveel mogelijk voorkomen worden. 

Aansluiting van de gasflessen

De aansluiting van de gasfles heeft linkse schroefdraad. Dit betekent dat bij het loskoppelen van de gasslang met de klok mee gedraaid wordt en bij het aansluiten van de gasslang op de gasfles tegen de klok in gedraaid wordt. 

Onderbreken van slangbreukbeveiliging

Bovenop de aansluiting van de gasslang op de gasfles zit een extra knop, dit is een slangbreuk beveiliging. Als de gasdruk wegvalt wanneer er iets fout gaat, wordt hier de gasdruk geblokkeerd. 

Bij het aansluiten op de nieuwe fles is het van belang dat deze knop ingedrukt wordt nadat de slang aangesloten is en de gaskraan opengedraaid is. Door de knop in te drukken wordt de slangbreukbeveiliging opgeheven zodat er weer gas stroomt naar het interieur.

Opheffen van Crashsensor blokkering

Iets anders wat kan gebeuren bij een ongeval of als u eens te hard over een verkeersdrempel rijdt, is dat de crash sensor inschakelt en de gastoevoer geblokkeerd wordt. Deze blokkering wordt opgeheven wanneer op de crashsensor het gele knopje 2 a 3 seconde ingedrukt wordt. Druk het knopje in met een pen of met de vinger zodat de blokkering weer opgeheven wordt en de gastoevoer weer opent.

webform-required-text