`
Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

Gebruik van fietsenrek op de camper en buscamper

Gebruik van het fietsenrek op de camper

Een camper huren of een camper kopen om van heerlijke vakanties te genieten? Dan wilt u natuurlijk goed voorbereid op pad. Kijk daarom onze instructievideo's om de basis van het camper gebruik goed te begrijpen. In deze video meer over het fietsenrek van de camper. Een fietsenrek wordt standaard geleverd op al onze huurcampers. 

Bevestigen van fietsen op het camper fietsenrek

Aan de achterzijde van de camper bevind zich het fietsenrek. Variërend per camper passen hier 2 of 3 fietsen en soms 4 fietsen op. 

Om het rek uit te klappen trekken we het naar ons toe en in de uitgeklapte stand vergrendelen we de bandjes aan de achterzijde zodat het fietsenrek niet gaat klapperen wanneer het rek belast is. 

Pak de fiets op met twee handen, bij het zadel en bij het stuur, en zet de fiets op de gewenste rail. Aan het fietsenrek zitten frame houders, voor elke fietsen rail 1 met de juiste lengte om afstand te houden. Verbind deze framehouder aan het frame van de fiets en zet de fiets hiermee stabiel op afstand. Draai de framehouder goed aan. Daarna is het erg belangrijk om de wielen met de bandjes goed vast te maken, anders kan de fiets los stuiteren. 

Voor de zekerheid wordt er bij al onze huur campers een spanband mee geleverd om de fiets of fietsen aan het rek te verbinden. Mocht er iets fout gaan onderweg, is de spanband een extra zekering om de fietsen overeind te houden.

Wetgeving in Spanje en Italië

In Spanje en Italië is het verplicht om achterop bij de fietsen een reflectie bord te plaatsen. Bij onze huurcampers wordt dit reflectiebord standaard geleverd en kan met een spin, tyraps of touwtjes achter op de fiets bevestigen. 

Een camper met fietsen op de fietsendrager voldoet alleen op deze manier aan de wettelijke eisen in Spanje en Italië.

Fietsendrager van de buscamper

De fietsendrager van de buscamper is anders dan een fietsendrager op andere type campers. Om de fiets op de fietsendrager te zetten kunnen dezelfde aanwijzingen gevolgd worden. Echter blokkeert de fietsendrager van een buscamper de toegang tot de achterzijde van de buscamper. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe de fietsendrager van de buscamper gebruikt en weggedraaid dient te worden.

Gebruik achterkant van de buscamper met een fietsenrek

Voordat u begint met het loshalen van de fietsendrager dient de stekker uit de stekkerdoos gehaald te worden. Wanneer dit vergeten wordt zal de bedrading uit de stekker getrokken worden waardoor er geen verlichting meer in de camper is. 

Om de fietsendrager vervolgens weg te kunnen draaien dient de vergrendeling van de borgpen uit de vergrendelingsas getrokken te worden. Vervolgens kan de borgpen in zijn geheel uit de fietsendrager gehaald worden en kan de fietsendrager weg gedraaid worden. 

De fietsendrager van de buscamper kan 90º opengedraaid worden om toegang te krijgen tot de achterkant van de buscamper.

Om het fietsenrek weer terug te plaatsen wordt het rek weer teruggedraaid waarna het rek aangeduwd moet worden als er geen fietsen op het rek staan. Met gewicht van fietsen op het rek zal het terugplaatsen van het rek makkelijker gaan. 

Plaats de borgpen terug en versleutel deze door ook de vergrendelingsas er weer in te doen. 

Vergeet daarna niet de stekker weer in de stekkerdoos te steken om elektriciteit in de camper te hebben. 

Aan de stekker zit een nok die past in de uitsparing van de stekkerdoos. Duw de stekker op deze manier in de stekkerdoos en draai de stekker vervolgens 90 graden om hem te activeren en te vergrendelen.

Plaatsen van fietsen op het fietsenrek

Om het buscamper fietsenrek naar beneden te klappen om fietsen op te plaatsen volgt u de volgende instructies:

  • Draai de borgmoeren los, gevestigd aan beide kanten van het fietsenrek.
  • Klap het rek naar beneden en draai de borgmoeren weer vast
  • Draai de borgmoeren gevestigd achter de lichtbak los
  • Plaats de lichtbak in de juiste positie en draai deze moeren weer vast.
webform-required-text