Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

Het gasfornuis in de camper

Werking gasfornuis in de camper

Een Camper huren bij Booij Campers betekent dat u goed voorbereid op pad wordt gestuurd. Daarom leggen we uit hoe ieder onderdeel van de camper werkt zodat u tijdens de vakantie alleen nog maar hoeft te genieten van de reis. Deze week uitleggen over het gasfornuis in de camper. Een vraag die wij vaak krijgen: blijft het gas stromen als de vlam uitwaait? Een antwoord hierop en een gedetailleerde uitleg van de werking van het gasfornuis in de camper geven we in deze video en blog.

Het ontsteken van de gaspitten


Volg de volgende stappen voor het ontsteken van het gasfornuis. 

  1. Druk de ontsteker van het gasfornuis in. Door de thermische beveiliging begint alleen dan het gas te stromen.
  2. Met de piëzo ontsteking wordt er een vonk gegeven die de vlam doet branden. 
  3. De knop dient enkele seconde ingedrukt te blijven om de vlam te laten branden.

Thermische beveiliging van het gasfornuis

Een vraag die we vaak krijgen is of het gas blijft stromen als de vlam van het gasfornuis uitwaait.
Dankzij de thermische beveiliging die bij onze huurcampers geïntegreerd is zal de gastoevoer automatisch onderbroken worden als het vuur op enige wijze gedoofd blijkt te zijn. Bijvoorbeeld wanneer de vlam uitwaait of als de ontstekingsknop te snel losgelaten wordt.

Gas uit en glasplaat naar beneden

Een ander punt van aandacht is om er goed op te letten dat de vlammen gedoofd zijn bij het afdekken van het fornuis met de afdekplaat. Bij zon en mooi weer kan het namelijk zijn dat u de vlam nauwelijks ziet. Zorg er daarom voor dat wanneer u de glasplaat naar beneden doet dat de ronde gesloten stippen op de ontstekingsknoppen omhoog staan. Alleen in dat geval bent u zeker dat de gastoevoer afgesloten is en de vlam niet meer kan branden.

webform-required-text