Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

Hoe je geld kunt besparen en duurzaam kunt reizen met je camper

5 tips om te besparen tijdens jouw camperreis

Bespaar en reis duurzaam met je camper

Reizen met een camper is een geweldige manier om de wereld te ontdekken en te genieten van de vrijheid en het avontuur. Maar het kan ook een dure hobby zijn, vooral als je veel kilometers maakt en veel brandstof verbruikt. Gelukkig zijn er een aantal tips en trucs om geld te besparen en duurzamer te reizen met je camper. Hier zijn er een paar:

1. Kies een zuinige camper

Er zijn veel verschillende soorten campers, van kleine busjes tot grote motorhomes. Hoe groter en zwaarder je camper, des te meer brandstof je nodig hebt om hem te verplaatsen. Kies daarom een camper die past bij je reisstijl en je budget. Met een zuinige camper kan je honderden euro's per jaar besparen aan brandstofkosten.

2. Plan je route slim

Als je van tevoren weet waar je naartoe wilt en hoe lang je wilt blijven, dan kun je je route zo efficiënt mogelijk plannen. Vermijd onnodige omwegen en rijd niet meer dan nodig. Zo bespaar je niet alleen brandstof, maar ook tijd en stress.

3. Maak gebruik van gratis of goedkope overnachtingsplaatsen

Je hoeft niet altijd te betalen voor een camping of een parkeerplaats. Er zijn veel plekken waar je gratis of voor een kleine vergoeding kunt overnachten met je camper. Denk bijvoorbeeld aan boerderijen, natuurgebieden, parken of parkeerterreinen. Zorg er wel voor dat je altijd toestemming hebt van de eigenaar of de beheerder en dat je geen overlast veroorzaakt. Laat ook geen afval achter en respecteer de natuur en de lokale regels.

4. Wees zuinig met water en elektriciteit

Een van de voordelen van een camper is dat je zelfvoorzienend bent en niet afhankelijk bent van voorzieningen. Maar dat betekent ook dat je verantwoordelijk bent voor je eigen water- en stroomverbruik. Wees daarom zuinig met gas, water en elektriciteit en vul je tanks regelmatig bij. Gebruik bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop, zet de kraan uit als je je tanden poetst, gebruik led-lampen en zonnepanelen en schakel apparaten uit als je ze niet gebruikt.

5. Koop lokaal en kook zelf

Het proeven van de lokale cultuur en keuken is één van de leukste aspecten van reizen met een camper. In plaats van uit eten te gaan of kant-en-klaar maaltijden te kopen, kun je beter zelf koken met lokale ingrediënten. Zo bespaar je geld, verminder je afval en steun je de lokale economie. Bovendien is het gezonder en lekkerder!

webform-required-text