Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

Hoe werkt het bedieningspaneel of display in de camper

Werking van het energie bedieningspaneel in de camper

Iedere camper heeft een energie bedieningspaneel, ook wel het display genoemd. Dit display is te vinden bij de camperdeur, vaak boven de deur of direct naast de instap. De verschillende camper merken hebben verschillende bedieningspanelen, maar in de basis hebben ze dezelfde werking. Het display van recente Dethleffs campers is een vlak met 5 knoppen en een informatie schermpje in het midden. In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe het bedieningspaneel werkt.

Houdt het bedieningspaneel ingeschakeld tijdens de reis

De aan en uit knop van het bedieningspaneel is geplaatst in een iets afwijkende positie dan de andere 4 knoppen en is gekenmerkt door een rond symbool met een streepje boven in. 

Het is belangrijk om het energiepaneel gedurende de reis altijd aan te hebben staan. De energiehuishouding in de camper is hier namelijk op aangesloten, denk hierbij aan de koelkast, het water en het licht. De energievoorziening en daarmee het camper display, is aangesloten aan een boordaccu, ook wel de huishoudaccu genoemd, welke bedient wordt door het bedieningspaneel.

Welke gegevens zijn af te lezen van het bedieningspaneel?

Op het bedieningspaneel van de camper zijn de volgende gegevens zichtbaar

De schoonwatertank de schoonwatertank wordt aangeduid met het symbool van een rechthoekige tank met de opening aan de bovenkant en een percentage symbool in het midden. Lichtjes op het display gaan branden tot het niveau dat de tank gevuld is, aangegeven in percentages. Wanneer er geen lichtjes branden betekent dit dat de tank leeg is. 

De afvalwatertank / grijswatertank – de afvalwatertank wordt aangeduid met het symbool van een rechthoekige tank met de opening aan de onderkant en een percentage symbool in het midden. De led lampjes op het schermpje branden tot het percentage niveau dat de afvalwatertank gevuld is.  

De boordaccu / huishoudaccu te herkennen aan het symbool van een accu achterin de camper. Hiermee wordt het spanningsniveau van de huishoudaccu aangegeven in voltage op het paneel. 

De motor accu / startaccu – de motoraccu wordt op het bedieningspaneel aangeduid met het symbool van een accu voorin de camper. Deze accu is aangesloten aan de motor van de camper en het paneel geeft aan wat de spanning van deze accu is in voltage.

Naast deze 5 indicatie knoopjes zal er op het paneel ook een lampje gaan branden wanneer de camper aangesloten is op stroom. Dit lampje is duidelijk te herkennen aan het symbool van een camper met een aangesloten elektriciteitskabel.

webform-required-text