Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

Vuilwatertank legen

Vuilwatertank van de camper legen

Een camper huren voor uw vakantie? Dan is het belangrijk dat u goed voorbereid op pad gaat. Om deze reden zijn wij bij Booij Campers gestart met onze camper instructie video en blog reeks. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft om goed voorbereid op camperreis te gaan. In onderstaande video en blog leggen we uit hoe u de vuilwatertank leegt en geven we u een handige tip voor tijdens de reis.

Vuilwatertank, afvalwatertank of grijswatertank legen

Naast de schoonwatertank bezit de camper ook een vuilwatertank. Deze vuilwatertank wordt ook wel afvalwatertank of grijswatertank genoemd. De vuilwatertank loopt vol met water wat wegloopt via de spoelbak of via de doucheafvoer van de camper. Voor het legen van de vuilwatertank is een speciale sleutel nodig. In onze huurcampers is deze vuilwatertank sleutel te vinden bij de bestuurdersdeur. De sleutel heeft een hoek van 90º en een vierkante nok die precies op de pin voor de afvoer past. 

De pin en sleutel van de vuilwatertank

Om de vuilwatertank leeg te laten lopen dient eerst de nok voor het opendraaien van de vuilwatertank gevonden te worden. In de meeste gevallen is deze geplaatst bij het skirt van de camper, vaak net voor of achter de buis waar het afvalwater uit komt lopen. Wanneer u deze nok gevonden heeft, volgt u de volgende stappen om de tank te legen:

  • Zorg dat u boven een afvalwaterput staat om het water weg te laten lopen
  • Doe de afvalwatersleutel op de nok
  • Draai de sleutel 90°, het water zal uit de PVC-pijp komen
  • Laat de tank goed leeglopen
  • Draai de afvalwatertank sleutel 90° terug om de tank te sluiten
  • Vergeet niet de sleutel van de nok te halen en op de juiste plaats op te bergen.

Tip tegen nare geurtjes in de camper

Laat het vuilwater zo vaak mogelijk, zo niet dagelijks, leeg lopen om nare geurtjes in de camper te voorkomen. Vooral bij warm weer kan er een onaangename geur tijdens het rijden ontstaan. 

 

webform-required-text