`
Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

Wat te doen bij storing in de camper

Wat te doen bij storing in de camper? 

Is er een deel van het verlichtingscircuit uitgevallen of werkt de waterpomp niet meer? Dan heeft u waarschijnlijk een storing in de camper. Bekijk de video om te zien hoe u controleert of dit het geval is.

Wanneer er een deel van de camper niet goed functioneert is het belangrijk om eerst te kijken of alle zekeringen in orde zijn. Het kan namelijk zijn dat er een zekering doorgeslagen is.

Hoe te controleren of een camper zekering doorgeslagen is?

Om te achterhalen of er een zekering is doorgeslagen moeten we eerst de laadunit vinden. Deze laadunit van de zekeringen is bij de nieuwere Dethleffs campers te vinden onder de bijrijdersstoel, achter de ventilatie kap. Hier zijn alle zekeringen gevestigd met aanwijzingen waar ze voor dienen. Kijk welke zekering gelinkt is aan het circuit waar de storing zich bevindt. Neem deze zekering uit de laadunit en kijk of het metalen boogje wat de twee metalen pootjes verbindt ononderbroken is. Wanneer deze koppeling onderbroken is, dient de zekering vervangen te worden.

Camper zekering vervangen

Wanneer u een zekering vervangt is het belangrijk dat de nieuwe zekering dezelfde waarde heeft als de kapotte zekering. Bovenop de zekering ziet u een getal staan, dit is de waarde van de zekering, gemeten in ampère. Zorg er dus voor dat dezelfde waarde ook op de nieuwe zekering vermeld staat.

Reservelampjes en zekeringen in de camper

In onze huurcamper wordt altijd een reserve setje lampjes en zekeringen geleverd. Gebruik de nieuwe zekering tijdens de reis en geef aan ons door dat de zekering is vervangen. Zo kunnen vakantiegangers na u ook met een goed gevulde reserve-kit op vakantie. 

Ondervindt u een ander storingsprobleem in de camper en kunt u dit niet oplossen? Neem dan contact met ons op.

webform-required-text