`
Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

Waterinstallatie in de camper

Vers water vullen in de camper

Een camper huren voor uw vakantie heeft veel voordelen. U reist waar en wanneer u wilt en heeft altijd alles bij de hand. Om zoveel mogelijk te kunnen genieten wilt u uiteraard goed voorbereid op pad gaan. Daarom hebben we onze camper instructie video en blog serie gestart waarin u alles leert over het gebruik van de camper. Deze week leggen we uit hoe de waterinstallatie werkt en geven we tips en tricks voor het proces.

Vers water bijvullen

Het vers water vullen van de camper is op veel camperplekken en op praktisch alle campings mogelijk. Soms tegen betaling, maar op verschillende plekken ook gratis. Wanneer u vers water vult in de camper raden we aan om de watertank niet tot de rand te vullen. Het kan namelijk zijn dat er overdruk ontstaat tijdens het rijden waardoor er water in het interieur over de vloer kan komen.

Vers water vullen in de camper

Gaat de watertankdop lastig open? Volg de volgende stappen:

  1. Vind het klepje waarachter de watertankdop zit. (Let op, bij sommige campers lijken de diesel en de watertankdop erg veel op elkaar).
  2. Druk met uw duim op het midden van het witte klepje, dan gaat hij makkelijk open
  3. Pak, indien nodig, de sleutel en draai het slot een kwartslag
  4. Druk de dop in om hem open te draaien. De dop heeft een lichte vering.
  5. Vul de watertank bij met de bijgeleverde gieter en waterslang van de huurcamper

Wanneer de tank gevuld is sluit u de dop weer goed op de tank, sluit de dop met de sleutel en vergeet niet het klepje van de waterdop een tik na te geven zodat deze vergrendeld wordt. Zo voorkomt u klepperen en mogelijk afbreken tijdens het rijden. 

Vul de tank niet 100%. Hierdoor kan namelijk overdruk ontstaan waardoor er water in het interieur kan komen. 

Heeft u vragen over het gebruik van de camper? Neem contact met ons op!

webform-required-text