`
Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

Werking van de camper accu's

Werking van de camper accu

Hoe werkt een camper accu? Wat is het verschil tussen startaccu en een boordaccu of huishoudaccu van een camper? Kan mijn accu leeg raken wanneer ik veel stroom gebruik in de camper? Bekijk onderstaande video voor antwoord op deze vragen en meer.

Startaccu en boordaccu in de camper

Een camper is voorzien van twee accu’s, een startaccu en een boordaccu. Deze laatste wordt ook wel de huishoudaccu of camperaccu genoemd. De boordaccu voorziet het complete interieur van elektriciteit. Beide accu’s worden opgeladen wanneer de motor loopt of zodra de camper aangesloten is via de stekker op elektriciteit. 

De startaccu wordt nooit aangesproken voor de energievoorziening in de camper, waardoor u niet bang hoeft te zijn dat de motor niet meer zal starten. Om te voorkomen dat de boordaccu nooit helemaal leeg zal zijn is deze voorzien van een beveiliging waardoor hij wordt uitgeschakeld bij 10,5 circuit. Wanneer de accu leeg is en er geen stroom meer in de camper is zult u daarom moeten gaan rijden of de camper aan de elektriciteit koppelen.

webform-required-text