Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

KIWA SCM beveiliging voor campers

Booij Dethleffs Centre Kiwa SCM gecertificeerd inbouwstation

Kiwa SCM gecertificeerd inbouwstation

Kiwa SCM is de certificatie instelling op het gebied van alle voertuigbeveiliging en daarmee ook campers. Dit SCM-keurmerk is in het leven geroepen door de samenwerking van verschillende bedrijven gerelateerd aan beveiliging of verzekering van motorrijtuigen. De KIWA SCM hecht groot belang aan het waarborgen van de kwaliteit van de gekeurde beveiligingssystemen en de gecertificeerde inbouwstations door deze aan strenge eisen te laten voldoen.

Booij Dethleffs Centre is gecertificeerd om de beste camper beveiliging in te bouwen en aan de strenge verzekeringseisen te voldoen met het Kiwa SCM beveiligingssysteem inbouw certificaat.

Door de strenge eisen die gelden voor het verkrijgen van een Kiwa SCM certificaat, zowel voor het beveiligingssysteem als voor het inbouwbedrijf worden deze systemen aanbevolen door verzekeringsmaatschappijen. Het kan daarom zijn dat uw camper verzekeraar vraagt om een bepaalde beveiligingsklasse binnen de Kiwa SCM beveiligingssystemen

  • Camper alarm klasse 1: Startonderbreking

Kiwa SCM alarmklasse 1 bestaat uit een startonderbreker met ten minste twee automatisch inschakelende blokkeringen. Hiermee wordt de startmotor geblokkeerd en zal er ook een tweede blokkering ingeschakeld worden, meestal is dit de brandstofvoorziening, maar dit kan verschillen.

  • Camper alarm klasse 2: Alarmsysteem 

Kiwa SCM alarm klasse 2 bestaat uit de startonderbreking van klasse 1 aangevuld met inbraakdetectie en alarmering. De inbraakdetectie zorgt ervoor dat het alarm afgaat en de knipperlichten aangaan wanneer een van de camper deuren opengaan indien het systeem is ingeschakeld. Het alarmsysteem is in dit geval niet gekoppeld aan de alarmcentrale en wordt niet automatisch uitgeschakeld als de auto van het slot gaat.

  • Camper alarm klasse 3: Alarmsysteem met hellingshoekdetectie

Kiwa SCM alarmklasse 3 bestaat uit de systemen van alarm klasse 2, aangevuld met hellingshoekdetectie. Een hellingshoekdetectie voorkomt dat de camper weggesleept of opgekrikt kan worden. Door middel van detectoren wordt herkent wanneer er iets verandert in of aan de camper en zal middels een elektrisch signaal het alarmsysteem en de startonderbreker ingeschakeld worden.

  • Camper alarm klasse 4: Voertuigvolgsysteem

Kiwa SCM alarmklasse 4 bestaat uit alle genoemde systemen aangevuld met een voertuigvolgsysteem en extra startonderbreker. Het aanvullende voertuigvolgsysteem en de extra startonderbreker worden echter niet automatisch geactiveerd als de hellingshoekdetectie van klasse 3 ingeschakeld wordt.Het voertuigvolgsysteem is gekoppeld aan een Particuliere Alarm Centrale (PAC-meldkamer) die direct in verbinding staat met de landelijke politie. Naast het voertuigvolgsysteem (Mi50) wordt er ook een extra startonderbreker aangebracht (MiBlock). Deze startonderbreker schakelt automatisch in wanneer de camper ongeoorloofd verplaatst of wanneer de stroomvoorziening afgekoppeld wordt.

  • Camper alarm klasse 5: Voertuigvolgsysteem

Kiwa SCM alarmklasse 5 bestaat uit alle genoemde systemen van klasse 4 en worden het voertuigvolgsysteem en de extra startonderbreking automatisch ingeschakeld wanneer de hellingshoekdetectie van klasse 3 ingeschakeld wordt.

  • Camper alarm klasse TV01: Terugvindsysteem.

De TV01 bestaat uitsluitend uit een terugvindsysteem voor de camper. Deze klasse is geen opzichzelfstaande klasse maar kan een aanvulling zijn op eerder genoemde klasse 1 tot 5.

 

Maak een afspraak:

webform-required-text
webform-required-text