Dethleffs Sunglight McRent
Dethleffs

Werking van het bedieningspaneel bij Sunlight Campers

Bedieningspaneel, ofwel display in de camper

Iedere camper heeft een energie bedieningspaneel, ook wel het display genoemd. Dit display is te vinden bij de camperdeur, vaak boven de deur of direct naast de instap. De verschillende camper merken hebben verschillende bedieningspanelen, maar in de basis hebben ze dezelfde werking. 

In onderstaande filmpje en blog leggen wij uit hoe zo’n bedieningspaneel in een Sunlight camper werkt. Sunlight campers zijn voorzien van het Schaudt LT100 bedieningspaneel, anders dan het bedieningspaneel dan de Dethleffs Campers. Voor instructies over het Dethleffs bedieningspaneel bekijk de blog instructie over het Dethleffs bedieningspaneel.

Sunlight Energie Bedieningspaneel Schaudt LT100

Het bedieningspaneel / energie display van Sunlight campers is voorzien van

  • De aan/uit knop
  • 3 indicatie knopjes en bijbehorende lampjes
  • Indicatie lampje voor de stroomvoorziening

Het Schaudt LT100 bedieningspaneel is voorzien van tiptoetsen. Dit betekend dat de toetsen slechts licht aangeraakt hoeven te worden om in te schakelen. 

Om het bedieningspaneel te activeren hoeft daarom de aan/uit knop slecht aangetipt te worden. Deze knop zit links onderaan, een cirkel symbool onderbroken door een verticaal streepje bovenaan. Het lampje brand groen wanneer het bedieningspaneel is ingeschakeld.

Welke gegevens zijn af te lezen van het bedieningspaneel?

Op het bedieningspaneel van de camper zijn de volgende gegevens zichtbaar

De boordaccu / huishoudaccu – te herkennen aan het symbool van een accu achterin de camper. Hiermee wordt het spanningsniveau van de huishoudaccu aangegeven in voltage op het paneel. 

De schoonwatertank inhoud – de schoonwatertank wordt aangeduid met het symbool van een rechthoekige tank met de opening aan de bovenkant en een percentage symbool in het midden. Lichtjes op het display gaan branden tot het niveau dat de tank gevuld is, aangegeven in percentages. Wanneer er geen lichtjes branden betekent dit dat de tank leeg is. 

De afvalwatertank / grijswatertank inhoud – de afvalwatertank wordt aangeduid met het symbool van een rechthoekige tank met de opening aan de onderkant en een percentage symbool in het midden. De led lampjes op het schermpje branden tot het percentage niveau dat de afvalwatertank gevuld is.  

De lampjes lichten op om aan te geven tot hoever de tank vol of accu volgeladen is.

Het bedieningspaneel dient de gehele vakantie aan te staan.

webform-required-text